Válassz nyelvet : Romana English Italiano Deutsch Français Español Русский عربي Srpski
Login | Register
 
 
 

Sorozatos üzemanyagszűrők

      A sorozatos üzemanyagszűrőket az üzemanyagrendszerekben használják, főként a karburátoros motoroknál és az üzemanyag befecskendezéses motoroknál, az üzemanyag vezetékre vannak felszerelve, gyorsrögzítő csőszerelvények vagy bilincsek segítségével. Ezeknek a szűrőknek van egy papírból készült szűrőbetétjük, ami bordázott vagy sodort is lehet. A sodort betétek egy különleges és finom szűrőanyagból készülnek. Szűrőhatékonyságuk nagy, de abszorpciós képességük korlátozott, így a szűrőközeg kiterjedése ezeknél a szűrőknél nagyobb kell legyen, mint a bordázott közegű szűrőknél.

      A műanyag házas üzemanyagszűrők sorozatos, változatos szűrőket jelentenek, melyek az üzemanyag vezetékre vannak szerelve, fémbilincsek használatával a ház tömítőgyűrűin. Ezeket a szűrőket, mint felfogó szűrőket alkalmazzák a többrétegű üzemanyag szűrő rendszerekben a benzin szűrésének egyik szakaszában a kis karburátoros motoroknál és az az üzemanyag befecskendezéses motoroknál, valamint a motorkerékpároknál és robogóknál. A belül beszerelt szűrőbetétek, a követelményeknek megfelelően, lehetnek sima szűrőközegesek (felfogó szűrők a nagyméretű motoroknál), vagy összehajtással kialakított szabványos szűrőpapírosak (az egylépcsős benzinszűrőknél). Az ezen szűrőkre jelleelemző műanyag házak átlátszóak, ami lehetővé teszi a szűrőközeg szennyeződésének megfigyelését. Egy a dieselmotoros gépeknél alkalmazott jellegzetes struktúra a vízkiválasztókkal felszerelt sorozatos szűrő.

      Egy ilyen jellegzetes formatervű „összeköti” a doboz típusú szűrőt a sorozatszűrővel. Ezekben a szűrőkben, a szálas fedőt, ami a szűrő fejére van szorítva, a fedőből kiálló acélgyűrűkre cserélték, emiatt a felszerelésük hasonló a sorozatszűrőkéhez. Az acélgyűrűknek (üzemanyagszívás és ürítés) egyazon fedőbe való beszerelése miatt a szűrő belső felépítése hasonló a becsavarható szűrőkéhez. Ilyen kombináció jött létre egy vízkiválasztónak a szűrőbe való beszerelésével, ami a gázolaj szűréséhez szükséges a korszerű motoroknál. A jobb teljesítmény érdekében meg kell nyitni a vízlevezető dugót, hogy a víz kifolyhasson, a motor beindításánál és üzemeltetésénél jelentkező súlyos gondok megelőzése céljából, főként télidőben.

 

A legújabb Uniflex filterek